Veelgestelde vragen over woonbeton

Er worden ons regelmatig vragen gesteld over woonbeton en de mogelijkheden van een woonbeton vloer. Op deze pagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat is woonbeton?

Woonbeton is een cementgebonden vloer die is vervaardigd uit een combinatie van cement en polyurethaan. Hierdoor ontstaat een betonlook. Woonbeton beschikt over de voordelige eigenschappen van een gietvloer maar is stukken dikker dan een gietvloer.

Kan woonbeton over mijn huidige vloer worden gelegd?

Woonbeton kan over elke huidige vloer worden gelegd. Het is wel noodzakelijk dat de huidige of ondervloer volledig uitgehard en gedroogd is.

Is woonbeton geschikt voor vloerverwarming?

Een vloerverwarming kan eenvoudig in uw woonbeton vloer door onze vakmensen worden ingebouwd. Zo geniet u het hele jaar door van warme en comfortabele voeten.

Hoelang duurt het plaatsen van een woonbeton vloer?

Dat is afhankelijk van uw wensen en de grootte van het oppervlak. Wanneer u kiest voor extra opties zoals een vloerverwarming, extra lagen of meerdere kleuren, duurt het aanleggen van een woonbeton vloer langer.

Wist u dat…

... u een woonbeton vloer volledig kunt personaliseren? Het is onder andere mogelijk om een afbeelding in de vloer te integreren, vloerverwarming in te laten brengen, kleuren te combineren en een antisliplaag aan te laten brengen. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden van woonbeton contact met ons op via 06 14646517 of stuur een e-mail naar info@rivev.nl.

 

Ik heb weinig tijd voor onderhoud. Is woonbeton wel geschikt voor mij?

Woonbeton is een zeer onderhoudsvriendelijke vloer. Eén keer per week stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer te reinigen. Wanneer u knoeit met eten of drinken, kunt u de vloer gemakkelijk schoonmaken met een natte doek. Schoonmaakmiddelen zijn niet nodig.

Is woonbeton alleen geschikt voor woningen?

Woonbeton kan zowel worden aangelegd in woonhuizen als bedrijven. Woonbeton werd voornamelijk toegepast in woningen. Steeds meer bedrijven ontdekken dit vloertype inmiddels omdat woonbeton een stoer en strak uiterlijk combineert met onderhoudsvriendelijke en slijtvaste eigenschappen.

Ik wil meerdere verdiepingen laten voorzien van woonbeton. Op welke manier ben ik het voordeligst uit?

Om te profiteren van een scherpe prijs kunt u het beste meerdere verdiepingen tegelijk laten voorzien van woonbeton. Wanneer wij woonbeton aanleggen in meerdere ruimtes op hetzelfde moment, kunnen wij efficiënter werken. Een algemene regel is: hoe meer vierkante meters u laat aanleggen, hoe lager de prijs.

Is een woonbeton vloer alleen leverbaar in betongrijs?

Woonbeton is leverbaar in elke beschikbare kleur. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om kleuren met elkaar te combineren zodat u beschikt over een unieke vloer.

"Er wordt vaak gedacht dat woonbeton alleen kan worden geleverd met een grijze kleur. Grijs is een zeer populaire kleur en straalt echt beton uit. De laatste jaren zien we echter een verschuiving waarbij mensen kiezen voor de voordelen van woonbeton, maar dan met een geheel eigen kleur."

Wat is de levensduur van woonbeton?

Een goed onderhouden woonbeton vloer gaat gemiddeld zo’n 15 tot 20 jaar mee.

Kan woonbeton ook worden aangelegd in vochtige ruimtes?

Het is mogelijk om woonbeton aan te leggen in vochtige ruimtes zoals de badkamer of toilet. Het is dan wel noodzakelijk om de vloer te behandelen met een speciale coating zodat de vloer waterdicht en waterafstotend wordt gemaakt.

Kan ik uit bepaalde coatings kiezen voor mijn woonbeton vloer?

U heeft de keuze uit een coating, olie en impregneermiddel voor uw woonbeton vloer. Afhankelijk van uw keuze wordt uw vloer krasvast, slijtvast, vloeistofdicht of antistatisch.

Wat kost een woonbeton vloer?

Er is geen vaste prijs van een woonbeton vloer. De prijs wordt bepaald door meerdere factoren zoals het aantal vierkante meters, persoonlijke wensen, de conditie van de ondervloer en de gekozen kleur(en). Wanneer u een woonbeton vloer laat aanleggen, betaalt u in de meeste gevallen minder dan wanneer u woonbeton laat aanbrengen op een kleiner oppervlak. Dit is echter afhankelijk van de indeling van de ruimte. Meer informatie over de prijs vindt u op onze woonbeton prijzenpagina. Voor een vrijblijvende prijsberekening klikt u hieronder.

Meer informatie over woonbeton

Heeft u nog een andere vraag over woonbeton of wilt u meer informatie over woonbeton, neem dan contact met ons op via 06 14646517 of stuur ons een e-mail via info@rivev.nl.

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen voor een betonvloer van Rivev? Vul het formulier in en ontvang binnen een paar dagen een scherpe offerte.