Onderhoud woonbeton

Het onderhoud van een woonbeton vloer van Rivev is erg eenvoudig. Omdat woonbeton naadloos wordt aangebracht, zijn er geen voegen of kieren aanwezig. Daarom kan er ook geen vuil of stof tussen de naden achterblijven. Een woonbeton vloer is van zichzelf niet poreus en absorbeert daarom ook geen water.

Hoe onderhoud ik een woonbeton vloer?

Een woonbeton vloer is vanwege zijn gunstige eigenschappen eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Met onderstaande reinigingstips zult u nog jarenlang plezier beleven van uw vloer:

  • Veeg losliggend vuil en stof op met een zachte bezem
  • In plaats van een zachte bezem, of aanvullend, kunt u de vloer ook stofzuigen
  • Dweil de vloer met koud water en gebruik eventueel groene zeep
  • Twee keer per jaar de vloer grondig reinigen

 

Losliggend vuil verwijderen

Het losliggend vuil en stof kunt u het beste verwijderen met een bezem met zachte haren of een stofzuiger. Wekelijks vegen of zuigen is voldoende. Wanneer de vloer helemaal schoon is, kunt u aan de slag gaan met de natte reiniging.

Woonbeton dweilen

Vlekjes en kringen verdwijnen wanneer u de vloer dweilt met koud water. U kunt hier eventueel groene zeep aan toevoegen. Gebruik vooral geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of ammoniak. Deze middelen kunnen de vloer aantasten.

Grondige reiniging van uw woonbeton vloer

Naast de wekelijkse reiniging van uw vloer, kunt u woonbeton twee keer per jaar machinaal reinigen met een schrobmachine. Hierdoor zal uw vloer weer helemaal stralen en er als nieuw uitzien.

Voorkom krassen en vlekken op woonbeton

Om uw vloer mooi te houden en de levensduur te verlengen, zetten wij enkele handige tips voor u op een rijtje:

Plaats een deurmat bij de voordeur en achterdeur.

Zand en ander vuil van buiten dat u ongemerkt binnenloopt, zorgen voor krasjes. Door een deurmat te gebruiken voorkomt u dit.

Vlekken verwijderen

Wanneer u heeft geknoeid met drinken zoals koffie, thee of wijn, zorg er dan voor dat u de vlek direct dept en niet laat opdrogen. Een vlek zal niet in de vloer trekken, mits u die meteen verwijdert.

Plaats viltjes onder uw meubelen

Onder alle zwaardere objecten, zoals een kast, stoel of bank kunt u het beste viltjes plaatsen. Wanneer het object verschuift, dan krast dit niet in de vloer. Ook de belasting van een zwaar meubelstuk kan al lichte schade aanbrengen aan de vloer. Mocht u uw interieur veranderen en een bankstel op een andere plek neerzetten, dan wilt u natuurlijk niet ineens last hebben van zichtbare beschadigingen.

Neem contact op met Rivev Betonvloeren

Voor meer woonbeton onderhoudstips of informatie over onze vloeren neemt u contact met ons op via 06 14646517. U kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier.

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen voor een betonvloer van Rivev? Vul het formulier in en ontvang binnen een paar dagen een scherpe offerte.